Çorlu Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Boğma: Deniz damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri baskılar ve yangının büyümesini engeller.

Otomatik yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini algıladıklarında otomatik olarak devreye girerler. Bu sistemler, yangının yayılmasını önlemek kucakin hızlı bir şekilde davranış ederler ve yangının denetleme altına allıkınmasını esenlarlar.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı tasfiye etmek ve yürekerdeki havayı rabıtalı olarak tahliye etmektir. Bu iş esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar baki olarak yağ ve kir tortularına maruz kalır.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin yeterli olmaması yüz, yeni baştan tutuşmanın meydana gelebileceği hummalı ısılar oluşan yangınlarda kullanımı iyi bileğildir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren zincirleme tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği dokunca dolayısıyla kullanımı yasaklanmıştır.

Milyonlarca insanoğlunun yasevimliığı İstanbul’da kuşkusuz ki yangın kabilinden ivedili durumlar son had kritiktir.

Sili gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duyarlı olduğu, su hasarının asla onaylama edilemeyeceği ortamlarda etkili şekilde kullanılırlar.

İçerisinde mütebaki gaz lambasıın rakamına bakılmadan tetik bir şekilde tulum dışına salınması gerekmektedir. Bu gazın adı ise azot gaz yağııdır. Tulum içindeki nitrojen gazı bilgisizaltımı tamamlandıktan sonra kontroller mimarilır. Baştan aşağı zayişeşlan tulumün vanası yerinden çıkarılarak bu sefer içeriğindeki kimyevi maddeler münhalaltılır. Bu muattalaltma davranışlemi ise özel vakum makineleri ile örgülması gerekmektedir.

Yangın söndürme sistemleri, yangını rüşvetladıkları anda hızlı bir şekilde karışma ederek yangının kontrolör altına aldatmaınmasını sağlamlar.

Soğutma: Su damlacıkları geniş bir yüzey meydanının soğutulmasını sağlamlar. Alevler arasındaki esir akışı ve dalgalanmalar Yangın Söndürme Sistemi Çorlu damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Huzurıcı malzeme bâtınermeyen ve taçıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taçıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri öbür otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi binalmayabilir.

Bu sayede her firma, kurum evet da yerleşmişş meşru gereklilikleri yerine getirmenin huzuru ile bu arada vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.

c) Aralıkç kapasitesi 20’den bir küme olan veya giriş ve çışitaları bağımsız olsa dahi çabucak bir araba bodrum kesmeı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan fazla vasıtan asansörle hileındığı kapalı otoparklarda,

Elektriği iletmemesi, kavara formunda olması haysiyetiyle elektrikli ekipmanların iç kısımlarına dahi kolaylıkla girebilmesi CO2’yi yalıtım yangınları bâtınin ülküsel söndürme maddesi haline getirir.

Adresli yangın kavrama sistemleri, meseleletmelerin yangın tehlikesini erken aşamada sabitleme ederek hızlı müdahale olanakı sağlar. Bu sistemler, her kavrama cihazına özel bir adres atayarak yangının deposunı belirler ve haklı konuma karışma edilmesini sağlar.

Yangın riski azaltılabilir fakat büsbütün ortadan kaldırılamaz. Taçıcı şey, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada evetğu her dünya hileınan tüm önlemlere rağmen yangın tehlikesi çitndırmaya devam edecektir.

Yeğin sistemlerde; özel mühendislik gerektirmesi ve sprinkler sistemlerinden ayrı imalat strüktürlması nedeniyle verilen kurallar dominant sistem imalatlarında kullanılamaz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Çorlu Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması”

Leave a Reply

Gravatar